Марк Ливин новый роман Рики и дороги

Відомий український письменник Марк Лівін презентував свій новий роман «Рікі та  дороги» на 24-му Форумі видавців у Львові. Ця подія зібрала близько 200 учасників, серед яких були студенти кафедри корекційної педагогіки Львівського національного університету, педагоги та вчителі шкіл.

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» виступив партнером заходу та презентаційного туру по 11 містах України і привернув регіональні організації, які займаються особливими дітьми.

Це важлива і дуже потрібна книга про вміння приймати відмінності деяких людей і про любов. Книга про усвідомлену біль і неусвідомлений страх, про раз і назавжди визначені правила і про час, коли їх варто порушити.

«Рікі та дороги» – історія чотирнадцятирічного Матвія, хлопчика з синдромом Аспергера. Матвій може існувати тільки за власними правилами, до яких іншим потрібно звикати. Поставленого діагнозу в книзі немає, адже деякі стадії аутизму в Україні дуже часто не діагностуються, і ці діти живуть серед нас, як звичайні. Але це зрозуміло по поведінці та відчуттям головного героя.

«Текст вийшов багато в чому біографічним, мені довелося повернутися до складних моментів моїх взаємин з мамою і пробачити їй і собі багато серйозних речей. Ця книга присвячена їй », – розповідає Марк Лівін.

Книга адресована тим, хто зіткнувся з несхожістю своїх дітей, людям, які хочуть розібратися зі своїми страхами, яким треба повірити в те, що життя існує навіть після фатальної помилки, і воно насправді досить звичайне в побуті, але в десятки разів сильніше в бажанні жити та спокутувати.

«Якщо наші українські письменники почали писати книги про дітей з аутизмом, це означає, що суспільство повертається обличчям до наших дітей. Це означає, що наша культура розвивається в правильному напрямку, а рівень толерантності до тих, хто відрізняється, зростає. Від усіх батьків особливих дітей хочу сказати спасибі Марку за увагу і здатність так цікаво писати про досить непрості речі. Це ще одна наша спільна перемога! І нехай наш переможний шлях непростий, але він переможний! У наших дітей вже є майбутнє, тому що їх починають розуміти », – ділиться директор Фонду допомоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко.

Презентації вже відбулися в Дрогобичі, Тернополі, Чернівцях та Івано-Франківську. У планах зустрічі з читачами в Сумах, Харкові, Дніпрі, Черкасах, Вінниці, Одесі та Києві.

Більше інформації про книгу ви знайдете на FB сторінці Марка Лівіна https://www.facebook.com/mark.livin