Директор з розвитку МГО Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» Ірина Сергієнко виступила в якості експерта-співголови сесії« Вербальні комунікації: діагностика та оцінка (презентації)» на Міжнародному конгресі Аутизм-Європа (12th Autism-Europe International Congress) в Ніцці, який відбувся 13-15 вересня.

Три дні на конгресі розглядали широке коло питань, в тому числі: діагностику аутизму, комунікації, доступ до освіти, зайнятості, дослідження та етика, гендер і сексуальність, інклюзивність і життя в спільноті, психічне і фізичне здоров’я, втручання, стратегічне планування та координація, послуги, права.

Сюзанна Жілвасі, президент Autism-Europe, сказала: «Девіз конгресу 2019 року – «Нова динаміка змін та інтеграції», відповідно до нашого прагнення трансформувати міжнародні наукові дослідження в області аутизму в конкретні зміни та сприяти соціальній інтеграції для аутичних людей різного віку та потреб. Тому наші конгреси прагнуть бути місцем, де всі зацікавлені сторони можуть зустрітися, щоб обмінятися думками про те, як покращити життя людей з аутизмом».

Даніель Ланглойс, президент Autisme France, сказав: «Ми будемо особливо раді вітати професіоналів і сім’ї з усього світу для обговорення проблем, досягнень, як соціальних, так і наукових. Діагнози все ще важко або занадто пізно отримати в багатьох країнах, і важливо обмінюватися інструментами для їх поліпшення, так як важливо розробити засоби реального залучення людей з аутизмом, в школі та на роботі, в спорті та проведення дозвілля, а також надання підтримки сім’ям».

Ірина Сергієнко на конгресі представила проект МГО «Фонд «Дитина з майбутнім» – дитячий садок для дітей з особливостями розвитку «Дитина з майбутнім». Особливості саду – в ньому немає ніяких обмежень по складності ознак аутизму, крім вікових (по групах) і практикується інтегрований підхід, – приємно здивували публіку.

Більше корисної та актуальної інформації з конгресу ви зможете знайти на нашій сторінці в Фейсбук за хештегом #AEIC, а також в наступному випуску журналу «Аутизм Сьогодні».