25 січня за участю Президента України Петра Порошенка та Першої Леді країни Марини Порошенко відбулася Всеукраїнська нарада з інклюзивної освіти. Консул Аутизм Європа Інна Сергієнко та директор Фонду «Дитина з майбутнім» Галина Лозова теж були запрошені на захід.

Динаміка розвитку інклюзивної освіти в нашій країні показує, що кількість навчальних закладів з інклюзивними класами зросла за три роки в 2,5 разів! А кількість учнів за цей же час збільшилася майже в три рази.

«Згідно з останніми даними, майже кожна четверта школа в Україні впроваджує інклюзивні принципи навчання. Безумовно, така тенденція впевнено наближає нас до європейських стандартів життя. Сьогодні в Україні від реформи інклюзивної освіти залежить доля майже одного мільйона дітей» – зазначила Марина Порошенко. Президент Петро Порошенко заявив, що вже понад 14 тисяч дітей з особливими потребами навчаються в садах і школах.

«Щорічно кількість дітей, які приходять в інклюзивні класи, групи, збільшується вдвічі. Це означає, що ми будуємо по-справжньому нову українську школу, де освітній процес буде по-справжньому варіативним», – сказав він.

«Ми довго йшли до такого рівня уваги з боку влади на національному та регіональному рівні, – каже Інна Сергієнко, Консул Аутизм Європа, засновник Фонду допомоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім», мама дитини з аутизмом. – Ми щиро вдячні всім нашим партнерам за свою активну позицію останні майже 10 років. Наш голос почутий і підхоплений на рівні Президента і керівництва обладміністрацій. Далі – справа за спільною роботою над покращенням доступу до освіти для наших дітей».

Більш детально про результати наради читайте в  матеріалі в електронному журналі «Аутизм Сегодня».