20 грудня відбулось чергове пленарне засідання Національної платформи «Україна дружня до аутизму», яке було присвячене питанням зайнятості людей з аутизмом. В рамках засідання піднімались питання додаткового врегулювання питань оволодіння спеціальністю, підготовки асистента  майстра виробничого навчання у рамках спеціальності «спеціальна освіта», створення особливих майстерень, в т.ч. on-line та інші важливі питання.

Засновниця Фонду «Дитина з майбутнім», консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко  виступила з пропозиціями щодо створення мотиваційних чинників заохочення роботодавців до працевлаштування осіб з особливими потребами.

Червоною стрічкою по всіх темах проходило питання адаптації існуючої системи працевлаштування до потреб людей з особливостями на різних етапах – від навчання, до безпосередньо роботи, як на підприємстві, так і у дистанційному форматі.

Одним із результатів роботи членів Платформи стала ініціатива створення двох робочих груп:

–          Робоча група з покращення доступу до соціальних послуг

–          Міжвідомча робоча група зі створення умов для працевлаштування людей з особливостями розвиту

В рамках роботи учасники проговорили ситуацію у Ново-Білицькому психоневрологічному інтернаті для чоловіків. Мати постраждалої дитини Кушнірчук Оксана, заступник директора департаменту соціальної політики КМДА Ольга Трубнікова та директор інтернату Віктор Журавський детально представили ситуацію. Підняте болюче питання вивело напрямок  організації якісного підтриманого проживання на новий рівень. Саме це питання стане одним із пріоритетів наступних зустрічей.

Стати членом Платформи може будь-яка організація, яка бажає долучилися до її роботи. Якщо у вас є таке бажання – звертайтесь будь ласка на info@cwf.com.ua