ПРЕС-РЕЛІЗ

28-го березня 2018 року о 12:00, у стінах Верховної Ради України розпочнеться круглий стіл на тему: «Проблеми професійної орієнтації та працевлаштування молоді з особливими потребами», організований Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та особисто заступником Голови зазначеного Комітету, народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка Денисом Силантьєвим. Співорганізатор – народний депутат України, ініціатор створення Національної платформи “Україна дружня до аутизму” Юрій Мірошниченко.

Денис Силантьєв, як кандидат педагогічних наук, у свій час захистив дисертацію на тему: «Реабілітація слабозорих дітей засобами плавання», що й стало передумовою реалізації низки соціальних проектів для дітей та молоді з особливими потребами.

Юрій Мірошниченко, доктор юридичних наук, не один рік підтримує громадські організації та активістів, які спільно намагаються проблему аутизму в Україні вивести на новий загальнодержавний рівень, задля реформування системи освіти та охорони здоров’я.

Круглий стіл проводиться з метою широкого громадського обговорення питань сучасного стану професійної орієнтації, законодавчого забезпечення вирішення проблем, пов’язаних з працевлаштуванням молоді з особливими потребами, визначення ключових завдань органів державної влади та місцевого самоврядування, профільних організацій та суспільства в цілому щодо забезпечення вирішення поставлених завдань.

Учасниками круглого столу будуть народні депутати, представники міністерства охорони здоров’я та соціальної політики, парламентських комітетів, організацій системи ООН в Україні, наукових та науково-дослідних установ, громадських організацій, а також іноземні експерти, роботодавці та інші фахівці.

Проведення круглого столу сприятиме визначенню основних завдань та засобів на шляху законодавчого вирішення проблем, пов’язаних з професійною орієнтацією та працевлаштуванням молоді з особливими потребами, формування відповідної обізнаності та культури суспільства щодо існуючої проблеми, залученням до наукової діяльності та знаходження шляхів професійної реалізації студентів профільних вищих навчальних закладів.

Модератори заходу – Інна Силантьєва, експерт соціально-політичних питань, Голова Всеукраїнського Жіночого Руху «Жінки за зміни»; Інна Сергієнко – консул «Аутизм-Європа», засновник МГО «Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім».

Круглий стіл підтримали: Фонд Інни Силантьєвої, ВГОІ «Інститут реабілітації та соціальних технологій», Благодійний фонд «Право на щастя».

Початок круглого столу о 12:00 у Конференц-залі Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5), вхід з вул. Грушевського 18/2, 9 під’їзд.

Акредитація преси обов’язкова!

Контактний номер телефону: +38 (068) 934-59-31, Анна.