ІННА СЕРГІЄНКО: СТАНЬМО СИЛЬНІШИМИ!

Сьогодні світ опинився у надзвичайній ситуації, а всі ми – у надзвичайних умовах. Пандемія коронавірусу кардинально змінила уклад життя кожної людини, незалежно від її місця перебування. Як і переважна більшість моїх друзів і знайомих, я підтримую карантин як вимушений превентивний крок для збереження життя людей. Я вірю, що обмежувальні заходи, які вже введені і вводяться в різних країнах світу, у т.ч. й в Україні, принесуть користь і ми скоро подолаємо цей вірус. Ніхто не знає, коли саме це станеться, але я хочу вірити, що всі ми вийдемо з цього періоду мудрішими і сильнішими.

Основне питання, яке зараз кожен задає сам собі, – як пережити цей час з найменшими втратами для себе, своєї родини, своєї справи? А я ще запитую – ЯК використати цей час так, щоб ми стали сильнішими, і ЩО ми всі можемо зробити, щоб полегшити життя усім нам і, звичайно, родинам з особливими дітьми, які в умовах карантину потребують більше часу, уваги і зусиль, ніж інші?

Сьогодні спільно з представниками МГО «Дитина з майбутнім», нашого садка для особливих дітей «Дитина з майбутнім», нашими друзями й фахівцями в інформаційній, юридичній і медичній сферах ми вирішили, що у цей непростий час ми зобовязані зосередити свої зусилля у наданні, зборі, систематизації, доставці корисної інформації в умовах карантину для дітей з особливостями розвитку та дорослих, що ними опікуються.

Віднині усі ресурси, які є у нашому розпорядженні (а це наші сторінки та групи у Facebook, сайти МГО «Дитина з майбутнім», дитячого садку «Дитина з майбутнім», наша база даних з адресами ЗМІ, ІРЦ, регіональних, національних та міжнародних організацій) будуть розміщувати і передавати таку інформацію:

  • Офіційну інформацію КМУ, МОЗ, ВООЗ, інших спеціалізованих інститутів у сфері охорони здоровя;
  • Інформацію від міжнародних організацій ЄС, США, Канади, інших країн, що працюють у сфері аутизму;
  • Інформацію, яка може бути необхідною і корисною для всіх батьків і дітей в умовах карантину – з питань здоровя, соціальної активності й адаптації в умовах ізоляції, бізнес-активності онлайн;
  • Інформацію для онлайн організації і дистанційного підвищення рівнів самоосвіти і самозайнятості батьків і дітей.

Перелік корисних опцій може і буде розширюватися. Ми розуміємо, що у нас обмежений ресурс, однак, сподіваємося, у цей час нас підтримають – неважливо, з нами чи самостійно – інші організації та компанії.  Ми будемо особливо вдячні тим, хто стане активним волонтером цього процесу, надаючи і розповсюджуючи перевірену інформацію за вищевказаними темами разом з нами.

Мета проста. Якщо закритими є кордони і транспортне сполучення, але відкритими, безпечними і доступними залишаються інформаційний простір і інтернет, ми сьогодні, як ніколи, повинні максимально відповідально використати ці винаходи людства з користю для самих себе.

МИ РАЗОМ ВИЙДЕМО З ЦІЄЇ СИТУАЦІЇ СИЛЬНІШИМИ, ЯКЩО БУДЕМО СТАВАТИ СИЛЬНІШИМИ ЩОДНЯ.

Вже найближчим часом ми повідомимо, як саме і де саме можна скористатися вищевказаними опціями. Слідкуйте за нашою інформацією.

З повагою,
Інна Сергієнко, консул «Аутизм Європа» в Україні, засновник МГО «Дитина з майбутнім».