«Купуй квиток – даруй надію» – з таким лозунгом в прокат вийшла стрічка «Особливі», адже завдяки компанія «СВОЄ КІНО» та Українській Біржі Благодійності кошти з її прокату передадуть на підтримку проєкту Кids Autism Games для дітей з аутизмом.

В основі фільму – реальні події, однак він, наголошують творці, не зовсім про аутизм. Кіно розповідає про двох друзів, які протягом двадцяти років дарували надію та створювали можливості для особливих людей. Стрічку описують так: «Справжні супергерої живуть серед нас. Вони не літають над землею та не стріляють блискавками. Вони тихо роблять свою справу щодня, створюють справжнє диво».

На презентації фільму виступила Консул «Аутизм Європа», засновниця МГО «Фонд «Дитина з майбутнім» Інна Сергієнко. Вона подякувала усім, хто докладає стільки зусиль, щоб життя особливих дітей змінилося на краще, навіть, коли вони подорослішають.

«На жаль, наша держава, – каже Інна Сергієнко –  ще не дійшла до дорослих аутистів, тому сервісів для них зараз дуже мало. Можливо саме такі фільми привернуть увагу можновладців і вони зрозуміють, що особливим людям потрібно допомагати. Хочу подякувати організаторам не тільки за те, що привезли сюди цей фільм, але й за те, що вони збирають гроші для наших дітей».

На важливості такої благодійної ініціативи наголошує і Наталя Мартіашвілі, співорганізатор проекту Kids Autism Games. Вона також нагадала, яку важливу місію виконує Kids Autism Games. «Цей проект не тільки відкриває для нас особливих дітей та створює умови для їх соціалізації, а ще й дарує нам чудових людей, які долучаються та створюють умови для нашого розвитку та існування», – підкреслила Наталя Мартіашвілі.