Сьогодні за участі Консула Аутизм Європа та засновника Фонду допомоги дітям з синдромом аутизма «Дитина з майбутнім» Інни Сергієнко відбулося відкриття нового Центру Дитинології особливого розвитку при медичній клініці Добробут.

Центр спеціалізуватиметься на ранньому виявленні аутизму, його своєчасній корекції та реабілітації, а також на роботі з дітьми, що мають синдром Дауна, ДЦП або ж синдром дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ).

Поява такого центру – одна зі складових програми підтримки особливих дітей зі сторони медиків. Вони гарантують, що дитинолог зможе вчасно виявити у дитини симптоми аутизму (ще до того, як пацієнту виповниться 1 рік), при підозрі на РАС дитинолог повідомляє батькам про ймовірність такого діагнозу, фахівець запропонує батькам звернутися до психолога або психіатра, а на базі ММ «Добробут» дитина і батьки можуть отримати фізичну і психологічну реабілітацію.

Крім того буде запущений навчальний курс «Рання діагностика аутизму» для педіатрів зі всієї України на постійній основі. На базі освітнього проекту Dobrobut school ММ створять майданчик для можливого навчання професійного співтовариства всієї країни із залученням фахівців України та іноземних спікерів.

«Чим більше буде подібних центрів, в яких займатимуться діагностикою та раннім розвитком дітей з аутизмом, тим легше потім буде цим дітям адаптуватися до садочка та школи, правильно скориставшись своїм правом на інклюзію», – додала Інна Сергієнко.