29 березня Голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина Президента Марина Порошенко ініціювала зустріч з всеукраїнськими та регіональними представниками громадських організацій та батьківських колективів, які працюють у галузі інклюзивної освіти.
За результатами зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Благодійним Фондом Порошенка та Фондом «Дитина з майбутнім», а також рядом регіональних громадських організацій і батьківських об’єднань.

Меморандум визначає стратегічні напрями співробітництва щодо запровадження інклюзивного освітнього середовища та популяризацію інклюзивної освіти в Україні. Він сприятиме запровадженню інклюзивного освітнього середовища на місцевому рівні в усіх регіонах України, проведенню спільних моніторингів, досліджень та аналітики щодо ефективного впровадження інклюзивного освітнього середовища в Україні, розробці інформаційних, аналітичних та інших матеріалів, які популяризують позитивний досвід впровадження інклюзивної освіти, налагодженню співпраці з місцевими органами влади. Він також передбачає проведення круглих столів, семінарів, робочих зустрічей, тренінгів, конференцій та форумів для громадських організацій, батьківських об’єднань, освітян та працівників Інклюзивно-ресурсних центрів.
За словами Марини Порошенко, «сьогодні, коли інклюзивна освіта почала працювати на державному рівні, наше з вами завдання – доєднатися до цієї реформи, щоб зробити її більш ефективною і доступною для всіх дітей з особливими освітніми потребами».