27 жовтня Консул Аутизм Європа Інна Сергієнко вже втретє відвідала Рівне зі своїми семінарами в рамках регіонального туру. На цей раз нова лекційна програма зібрала рекордну для міста кількість слухачів – 170 осіб. «У першому семінарі в 2014 році взяло участь всього 60 чоловік, сьогодні це майже в три рази більше. Це говорить про те, що інтерес до проблеми аутизму з боку фахівців в нашому регіоні зростає», – говорить Олена Корсун, глава правління Благодійного фонду «Погляд», який запросив Консула в регіон.

Підвищений інтерес до проблематики проявили також місцеві ЗМІ. Перед семінаром відбувся запис програми «Пряма мова» на каналі Ритм, де учасники обговорили ситуацію з аутизмом в Рівненській області, нові напрямки, які існують в Україні, а також міжнародний досвід, який варто застосувати в нашій країні.

На семінарі з Консулом спілкувалися знімальні групи чотирьох місцевих телеканалів – РТБ, Рівне 1, Ритм і Сфера. Їх, як і аудиторію фахівців, які працюють з дітьми з аутизмом, цікавили нові тенденції та напрямки, які Консул дізналася і привезла з Всесвітнього фестивалю аутистів в Ванкувері, та конференції Autism Speaks у Вашингтоні. Семінар з аутизму в Рівному – двадцять сьомий в регіональному турі Консула.

27-й семинар Консула “Аутизм Европа” Инны Сергиенко (видео)