ArtDayCare у музеї Шевченка

У музеї Шевченка  відкрилася унікальна виставка картин дітей з аутизмом «Біла веселка» . Картини виконані унікальною методикою ArtDayCare, яка спеціально була розроблена для дітей з особливими потребами 3-6 років. Це технологія дозволяє максимально розкрити потенціал дитини і сприяє його адаптації в суспільстві. Картини створені 8 вихованцями спеціалізованого садка для дітей з аутизмом «Дитина з майбутнім» віком від 3 до 6 років. Всього представлено близько 30 робіт.

Вперше виставка відкрила свої двері в Дитячі арт галереї України у листопаді минулого року.

Методика ARTDAYCARE була розроблена Сергієм Андрієнко у Канаді. Минулого року Сергій застував благодійну програму ArtDayCare в Україні, в результаті якої з’явились унікальні картини маленьких українців.  Основною особливістю методики виступає  простий ігровий процес малювання на спеціальній горизонтальній поверхні KID ‘ S CANVAS . Ця методика створена з  метою допомогти батькам, вчителям і вихователям дітей зі спеціальними потребами. Крім того, вона допомагає соціалізувати малюків, спрямувати їх не стільки на процес засвоєння та відтворення певних навичок і вмінь, скільки на створення певних умов для концентрації уваги на почуттях , емоціях для простішого входження дитини в контакт з іншими людьми, з навколишнім середовищем, реалізації  її соціального потенціалу. Також методика ArtDayCare має величезне  значення для розвитку дрібної моторики пальців рук дітей.

Виставка проходить за підтримки  Національного музею Тараса Шевченка  в рамках комплексної програми для людей з інвалідністю «Музей без бар’єрів: від теорії до практики». Організатором виставки виступив Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» та благодійний фонд «Таланти України» .