4 грудня в концертному залі Київської обласної державної адміністрації відбулася міжнародна конференція «Соціальна інтеграція людей з інвалідністю: європейський досвід та напрямки політики в Україні».

Під час конференції були проведені три тематичні засідання: «Раннє втручання та профілактика інвалідності», «Трудова інтеграція людей з інвалідністю», «Представництво інтересів людей з інвалідністю». Був представлений досвід Литви та Франції. Соціальну політику України в напрямку покращення якості життя людей з інвалідністю презентував учасникам Віталій Мущинін, перший заступник Міністра соціальної політики України.
За словами директора Фонду «Дитина з майбутнім» Лариси Рибченко, яка брала участь у конференції, одним з основних питань, що підіймався учасниками під час дискусії, було відродження міжвідомчої групи з питань інвалідів. Така група була створена давно, але існує тільки на папері. Найближчим часом громадські діячі планують «реанімувати» групу і відновити її роботу. Одна з основних проблем у вирішенні питань інвалідів, у тому числі людей з аутизмом, сьогодні лежить в площині відсутності механізму вирішення міжвідомчих питань міністерств охорони здоров’я, освіти та соціальної політики.