20 червня у Вінниці відбувся п’ятий семінар «Проблеми та досягнення в сфері аутизму в світі і Україні» в рамках регіонального туру Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко. Захід організував Вінницький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь».

 «Дуже приємно, що Консул відвідала  наше місто і дала нам нове розуміння особливостей людей з аутизмом. Завдяки отриманій  інформації та продуктивному обміну досвідом ми зможемо виробити та впровадити у життя нові форми  та методи, які сприяють підвищенню рівня надання соціально-педагогічних послуг та якості життя людей з  аутизмом на Вінниччині», – відзначила заступник директора по навчально-навчальній роботі Вінницького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» Ірина Саранча.

 «У Вінниці ми побачили уже активних батьків, котрі хочуть і вміють організовуватися. І наразі саме це є дуже важливим – батьки повинні говорити про аутизм, показувати і розказувати, що аутизм існує, – говорить Консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко. – Зараз в нашій країні така ситуація, що всім не до аутизму, але разом з тим про нього забувати не можна – втрачається дорогоцінний час на реабілітацію цих дітей».

«Ми дуже вдячні вінницьким спеціалістам, зокрема центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь», за їхній інтерес до теми, за бажання розвиватися і бути ще кориснішими для дітей з особливими потребами, – каже директор Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко. – Ми готові й надалі ділитися інформацією, відповідати на питання, які не встигли розкрити на семінарі».