МГО «Дитина з майбутнім» закликає бути уважними з інформацією в інтернеті

Сьогодні садок «Дитина з майбутнім» зробив відкрите звернення щодо появи в інтернеті фейкового сайту, де використані дані нашого навчального закладу.

У своїй багаторічній діяльності ми не вперше зіштовхуємося з різного роду фейками та інсинуаціями, але даний випадок перевершив усі хворі уяви. Такого нахабного використання особистих даних наших фахівців і 10-річної репутації нашого ліцензованого закладу ще вчора було годі й придумати.

Як засновник дитячого садку «Дитина з майбутнім»,  МГО «Дитина з майбутнім» повністю розділяє обурення колективу і публічно долучається до підтримки їх відкритого звернення.

Хочемо підкреслити: у даному випадку йдеться не про вузькокорпоративні інтереси. Насправді це питання широкої інформаційної безпеки наших дорослих і маленьких громадян та екологічності інформаційного простору України в цілому.

В умовах перманентних гібридних воєн застосування таких методів щодо дітей з особливостями розвитку та їх батьків справді нічим виправдати не можна. І так само справді ніхто не застрахований від подібних інформаційних маніпуляцій.

Аналізуючи обсяги неправдивої інформації, які заполонили наш відкритий (і для зловмисників також) інформаційний простір, з високою часткою ймовірності можна прогнозувати, що подібні ситуації будуть повторюватися. І якщо ми самі себе не захищатимемо від таких фейків і шахраїв, не упереджуватимемо їхні дії, вони нас наздоганятимуть знов і знов.

Саме тому МГО «Дитина з майбутнім», зі свого боку, звертається до усіх доброчесних учасників ринку з ініціативою створення спільної національної інформаційної платформи, яка б продукувала і розповсюджувала об’єктивну інформацію. Першим кроком для цього могло б бути долучення до чогось на кшталт інформаційного Кодексу, доцільність у розробці і прийнятті якого з боку усіх реально діючих учасників нашої сфери вже, схоже, давно назріла. І вищевказана ситуація з нашим садочком – лише яскраве тому підтвердження. Ми завжди відкриті до співпраці на благо нашої країни, наших громадян і наших дітей.

Відкрите звернення Колективу дитсадка «дитина з майбутнім»