[sigplus] Critical error: Image gallery folder stories/2386 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

5 лютого в Житомирі пройшов практичний семінар “Дитина з ментальними порушеннями в сучасному інклюзивному просторі”, який провела Консул європейської асоціації «Аутизм Європа» та засновниця міжнародної громадської організації «Дитина з майбутнім» Інна Сергієнко.

Черговий раз житомирські педагоги, а також батьки дітей з особливими потребами запросили Консула, оскільки відчувають необхідність поглиблення знань в цій сфері.

Семінар відбувся на базі загальноосвітньої школи №28 міста Житомир. Це інклюзивна школа, в якій навчається біля 20 дітей з різними нозологіями.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб нашим спеціалістам було в кого вчитися, – розповідає організатор заходу Алла Шовтюк, директор КУ “Другий інклюзивно-ресурсний центр” Житомирської районної ради. – Тому і запрошуємо до себе на семінари спікерів з актуальними темами. На сьогодні для нас важливо зрозуміти, як правильно впровадити інклюзивне навчання”.

В рамках семінару учасники почули про сенсорні особливості аутистів, як правильно готувати їх до інклюзії, як ввести дитину з ментальними порушеннями в колектив та підтримати в навчальному закладі. Говорили також про аналіз та корекцію проблемної поведінки дитини з особливостями розвитку в контексті інклюзії.

“На жаль, сучасний стан підготовки фахівців в Україні для роботи в інклюзивному освітньому середовищі не задовольняє суспільних запитів і потреб, тому попит на інформаційні семінари дуже високий, – відзначає Галина Лозова, директор МГО «Фонд «Дитина з майбутнім». – Тому ми і надалі відгукуємося на запрошення регіонів та ділимося інформацією в форматі семінарів».

«Фахівці та батьки особливих дітей в першу чергу повинні розуміти, хто такі аутисти, як приймати таких дітей, які вони мають особливості та чим це пояснюється, – розповідає Інна Сергієнко. – В рамках свої навчальним семінарів країною я завжди даю інформацію, яка актуальна для аудиторії, що зібралася. Так, в Житомирі ми були вже багато разів, тому зараз я розповідаю про адаптацію дітей з аутизмом до інклюзивного середовища – ту актуальну тему, яка наразі повинна бути вирішена на місцях».

Семінар з аутизму в Житомирі проходить в рамках регіонального туру Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко, яка отримала міжнародну нагороду від INAP (International Naturally Autistic People Awards) в номінації Community Mentor (Наставник співтовариства).

{gallery crop=1}stories/2386{/gallery}