9 листопада в Інституті фізіології ім. О.Богомольця НАН України відбулася лекція італійського фахівця з прикладної фізіології Марко Радо «Інтегративна нейрогастроенторологія» для широкого кола фахівців в області кінезіології, гастроентерології, дієтології та неврології. Лекція відбулася за підтримки Асоціації інтегративної кінезіології, міжнародної громадської організації «Дитина з майбутнім», школи науки DESK та Інституту фізіології ім. О.Богомольця НАН України. Захід був безкоштовний для всіх учасників.

Нейрогастроентерологія – наука про мозок, кишечнику і їх взаємодії, яка вивчає узгодженість і управління моторикою шлунково-кишкового тракту, а також функціональні шлунково-кишкові розлади. Зокрема, нейрогастроентерологія фокусується на функціях і порушеннях симпатичної, парасимпатичної автономної нервової системи і тонкокишечного відділу травного тракту.

Марко Радо – італійський кинезиолог, за освітою є фізіотерапевтом, почав займатися кінезіологією 20 років тому. Вивчивши безліч різних підходів, він спеціалізується в прикладної фізіології. Поглиблено займається традиційною китайською медициною і мануальною терапією, а саме остеопатією і терапією особи. З 2003 року він веде власні семінари, в яких об’єднує західну науку і традиційні східні знання. У 2004 році він отримав ступінь почесного доктора медицини.