Цими вихідними учасників проекту Kids Autism Games чекали нові активності – їх запросили на інклюзивний театральний проект «Більше, ніж гра», який проходив з 26 по 30 вересня в Мистецькому арсеналі в рамках IV освітнього фестивалю «Арсенал Ідей».

Наші діти з радістю розважилися в інклюзивну просторі – театральна лабораторія Мистецького арсеналу спільно з художниками і педагогами створили захоплюючий світ, де справжнім творцем і гравцем стали відвідувачі інклюзивного театрального простору.

У залі Між Небом і Землею гості змогли побувати між небом і землею по системі альфа-Гравіті, створити скульптури із земних матеріалів і вибратися з утроби гігантського кита, відвідати Магічний Ліс з медитативною звуковою інсталяцією. Далі діти потрапили на перехрестя доріг, де можна було пройти прямо через Несподіваний Будинок або в обхід Лабіринтів відчуттів. А ще заглянули в веселу Рукавичку, де всіх бажаючих чекали безліч цікавих занять, як перформативна гра для дорослих і дітей Playing Up, яку провели експерти з Німеччини, художні майстерні, Вальдорфська педагогіка і пластилінова анімація. А завершила захоплюючу подорож Місячна Долина – перформативний зал зі спектаклями колективів, що працюють в сфері інклюзії.

«Більше, ніж гра» – це перформативний простір, відкритий для дітей з різними можливостями, їх батьків та всіх бажаючих. Філософія інклюзії полягає в тому, щоб діти не були ізольованими від суспільства через особливості розвитку або інвалідність. Їх соціальна взаємодія є необхідною для розвитку і формування особистості. Перформативне мистецтво вже десятки років є соціальною формою творчості, руйнує стереотипи, а творчі методики можуть стати частиною освітнього процесу, адже творчість допомагає зрозуміти цінність відмінностей і право дітей розвиватися по-різному.

Ми дуже вдячні за запрошення і організацію такого простору для наших дітей!