Проект Kids Autism Games

Після літніх канікул спортивний проект Kids Autism Games стартував на НСК «Олімпійський» з відкритого тренування для всіх бажаючих. У новому, 2017-2018 навчальному році, Kids Autism Games тренуватиме 60 дітей з особливостями в трьох групах. У кожній групі – по 20 дітей, які раз на тиждень під контролем досвідчених тренерів, працюватимуть над покращенням моторики і загального фізичного стану, соціалізуватися і вчитися взаємодіяти зі своїми однолітками, ставати здоровішими і відкривати в собі спортивні таланти.

«Коли ми починали наш спортивний проект, у нас було багато страхів, як на практиці дітки відреагують на регулярні тренування, – розповідає один із співорганізаторів проекту Інна Сергієнко, консул «Аутизм Європа », засновник фонду «Дитина з майбутнім ». – Але ми зібрали прекрасну команду партнерів і тренерів, які вірили і робили все, щоб дітям було комфортно. Діти навчилися управляти своїм тілом, стали справжньою командою, зміцніли фізично і просто отримували задоволення від тренувань. Тепер наше завдання – надати можливість займатися спортом якомога більшій кількості особливих малюків»

Пілотна група дітей з аутизмом, яка тренувалася на НСК «Олімпійський» з лютого 2017 року, показала відмінні результати – з такими дітьми можна і потрібно займатися. Тренування йдуть на користь як фізичному здоров’ю дітей, так і їх спілкуванню з однолітками. За 5 місяців роботи пілотної групи, діти взяли участь у трьох великих марафонах, побували на кількох фестивалях, де допомагали тренерам проводити естафети для всіх бажаючих дітей та проходили їх самі, дивували своєю фізичною підготовкою і доводили, що тепер їм не страшна ні смуга перешкод, ані нові знайомства.

Кількість груп було збільшено для того, щоб хоч частково задовольнити зростаючий попит на участь аутистів в спортивних заняттях. Нові групи були набрані за три дні з моменту відкриття реєстрації! Але ще багато охочих залишаються тільки в списку очікування, тому організатори проекту активно працюють над його збільшенням. «У цьому році, за підтримки Національного університету фізичної підготовки і спорту, ми плануємо розробити методичний посібник для тренерів. За допомогою посібника та практичних тренінгів, ми зможемо підготувати тренерів для спортивних занять з особливими дітьми, і таким чином розширити проект на регіони», – ділиться планами Наталія Мартіашвілі, співорганізатор проекту і директор БО «SPORT for PEACE “. Очікується, що спортивні групи Kids Autism Games в регіонах працюватимуть при співпраці з місцевими організаціями, що підтримують дітей з особливостями розвитку.

 

Спортивний проект Kids Autism Games – це спільна ініціатива Фонду «Дитина з майбутнім», благодійної організації «SPORT for PEACE» і Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський ».

Проект розпочав свою діяльність на початку лютого 2017 року. Щотижня професійні тренери «SPORT for PEACE» тренували пілотну групу з 20 дітей з аутизмом в Зеленому серці НСК «Олімпійський». Такі тренування були розроблені спеціально, щоб через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей і прищепити їм любов до занять спортом.