аутизм лагерь Ровно 2016

Директор Фонду допомоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко відвідала корекційний літній табір «Діти дощу – частина своєї держави України» з семінаром “Адвокація та правова грамотність” для батьків, які виховують дітей з аутизмом. В рамках семінару вона розповіла про законодавчі аспекти в сфері соціального, освітнього і медичного забезпечення сімей, які виховують дітей з особливими потребами, в тому числі з аутизмом. Візит став вже традиційним для гостей табору. У минулому році Лариса Костянтинівна також проводила семінар для батьків в цьому таборі, організованому БФ “Погляд”.

Табір проходив з 3 по 14 липня на базі оздоровчого табору «Світанкова зоря» (с. Олександрія Рівненського району). Благодійний фонд «Погляд» вже вшосте організовує такі літні з’їзди дітей, батьків і фахівців. У цьому році в таборі відпочивали і займалися корекцією діти з 27 сімей. Для батьків традиційно були організовані корисні семінари.

«Табір дійсно пройшов на ура, адже діти проходили всілякі корекційні заняття, в тому числі каністерапію, іпотерапію, арттерапію, музичну терапію, фізичну реабілітацію, – ділиться враженнями Лариса Рибченко. – А для батьків були дуже корисними рекомендації фахівців. В рамках свого семінару я дала батькам чіткі орієнтири куди йти, що вимагати, як отримати те, що їм належить за законом. Сподіваюся, що отримані знання батьки зможуть застосувати в житті і вони допоможуть їм відстояти права своїх дітей».