Израильский опыт социализации особенных детей представили в Киеве

17 січня, відбулася презентація методу Реальною інклюзіями для Соціальної Адаптації (РИСУ), який розроблений на базі діагностично-лікувального центру Інституту «Шалват гахан» в Ізраїлі.

Співавтор методики, Геннадій Куций, психіатр з Ізраїлю, в ході зустрічі з батьками дітей з аутизмом розповів про те, в чому унікальність даного підходу. Робота з дітьми, які мають проблеми з комунікацією, припускає проведення соціальної адаптації в природних умовах при ефективній взаємодії з навколишньою реальністю. Тобто діти з аутизмом або іншими особливостями вчаться виходити на ігрові майданчики, де грають звичайні діти.

«Реальна інклюзія – це коли між різними дітьми немає непереборних бар’єрів, коли їх особливий погляд на світ дає їм можливість контактувати з їх однолітками», – говорить співавтор методики Геннадій Куций.

Дану методику в Києві практикують у Центрі реальної інклюзії «Ерудит» і на базі ТРЦ «Art Mall» навчають навичкам на майданчиках Yu kids island, Art-fabrika, Kids will і Роллердром. Для підготовки дітей до виходу в ці місця розваг використовуються ігрові кімнати, де логопеди, психологи, корекційні педагоги проводять індивідуальну роботу з дітьми.

Гостями Геннадія були сім’ї вихованців дитячого садочка “Дитина з майбутнім”