21-22 березня у Києві відбувся третій семінар третього модуля Курсу «Аутизм: проблеми комплексної допомоги. Концепція ТЕAССН: методи та методики ». На даному етапі навчання учасники проходили «Використання короткотермінової терапії в роботі з особами з РАС і їх сім’ями».

«Цей семінар був присвячений одній з найновіших технологій психотерапії, яка чудово лягає в концепцію TEACCH, оскільки передбачає інше сприйняття самої проблеми, – розповідає тренер, доктор психологічних наук Катерина Островська. – Ця технологія виводить аутизм за кордони хвороби і розглядає його як особливість розвитку, роблячи новий акцент на проблемі, на роботі з батьками і з тими людьми, які оточують дитину з аутизмом».
Слухачі з різних міст України, а також з Росії, цього разу зробили максимальний акцент на практичних заняттях. Озвучена методика найкраще засвоюється на практиці, тому тренер дав можливість слухачам закріпити теорію на практиці. «Ми розглядали життєві ситуації, ситуації, які можуть виникати під час консультування, а також найпоширеніші випадки», – говорить Катерина Островська.
Всі учасники семінару залишилися задоволені знаннями, які мали можливість отримати за два дні.