31 січня і 1 лютого в Києві відбувся перший семінар другого модуля унікального Курсу «Аутизм: проблеми комплексної допомоги. Концепція ТЕAССН: методи та методики». Цього разу слухачі мали можливість поповнити свої знання з теми «Застосування арт-терапії в роботі з дітьми з РАС. Складання індивідуальних програм розвитку».

Слухачі в процесі лекцій і практичних занять змогли ознайомитися з методами допомоги людям з РАС, алгоритмом складання індивідуальної програми, поняттям арт-терапевтичної роботи, арт-техніками, вправами на структурування простору та іншими цікавими практичними моментами.
Семінар читали два тренера: Катерина Островська, доктор психологічних наук, професор ЛНУ ім. І. Франка та Надія Левус, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології філософського факультету ЛНУ ім. І. Франка. Надія Левус читала курс з арт-терапії.
«Курс цікавий. Відчувається зацікавленість і активність групи. Добре, що вона така різноманітна. Тут зібралися не тільки люди, які працюють в одній сфері, а й ті, які самі виховують дітей з аутизмом, а також просто зацікавлені в даній проблематиці. Арт-терапія – такий метод, який нікого не залишає байдужим і не має протипоказань. Його можна застосовувати до людей будь-якого віку незалежно від того, здорові це люди, або з особливими потребами. Крім того, арт-терапія використовує дуже різні методи та образотворчі матеріали», – говорить пані Левус.
«На семінарі панує дуже приємна атмосфера. Тут нам дають фундаментальні, змістовні знання. Відчувається професіоналізм лекторів і бажання ділитися досвідом», – ділитися слухачка Наталя, яка вперше відвідала цей унікальний Курс.
Другий семінар другого Модуля відбудеться 28 лютого – 1 березня у Львові.https://cwf.com.ua/ru/103-news/news-feed/1264-31-yanvarya-nachinaet-rabotu-vtoroj-modul-unikalnogo-kursa-metodiki-teacch-metody-pomoshchi-litsam-s-ras-priglashaem