1 травня в Монреалі розпочала свою роботу провідна наукова конференція в сфері аутизму, яку організовує International Society for Autism Research, INSAR. Організація забезпечує наукове співробітництво, наставництво і освіту для покращення життя людей та сімей, що живуть з розладами аутистичного спектру (РАС). Їх місія – поліпшити життя людей, що страждають на аутизм, шляхом проведення досліджень найвищої якості.

Цього року фахівці, які зібралися на конференції, обговорюють проблеми нерівного доступу до послуг, каскадні рішення для навчання, гастрономічні питання, питання сексуального та романтичного розвитку, інноваційні технології та багато-багато іншого.

Директор з розвитку нашої міжнародної організації Ірина Сергієнко вже не перший рік представляє Україну на цьому масштабному заході та готує репортажі на найактуальніші теми.

«Проблеми з нестачею фахівців – універсальні. Навіть в США є досить багато місць, де категорично не вистачає фахівців. Але без діла ніхто не сидить, і люди придумують рішення. Часто – онлайн, оскільки країна велика і інтернет робить масове навчання набагато дешевшим. Також є програми, де навчається невелика активна група, яка потім навчає інших», – коментує Ірина Сергієнко.