До Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм, який відзначають 2 квітня, національні та регіональні засоби масової інформації активно готують сюжети та публікації, що стосуються даної проблематики. Дуже приємно, що вони допомагають поширювати інформацію, тим самим роблячи суспільство більш толерантним до людей з особливостями розвитку, а сервіси більш доступними.

Також приємно відзначити, що регіональні громадські організації також дуже активно організовують заходи з нагоди дня поширення інформації про аутизм, що дозволяє вирішувати проблему не тільки централізовано, але і на місцях.

Телеканал UA: Перший в цьому році зняв інформаційний сюжет, в якому розкривається проблематика аутизму, питання статистики та соціалізації людей з розладами аутичного спектру.

Інна Сергієнко, Консул Аутизм Європа, розповіла про політичну волю та децентралізацію у вирішенні проблем людей з аутизмом, а також про батьківські та громадські організації, яких щодня стає все більше в межах нашої країни.

Родзинка сюжету – інтерв’ю 12-річного Михайла Сергієнко. Він староста свого класу, зараз працює над проектом покращення шкільної бібліотеки. Також Міша розповідає про свої плани на майбутнє – стати хорошим адвокатом.

Ми щиро вдячні за інтерес до теми та за підготовку сюжету Любові Рибалко, журналісту телеканал UA: Перший, та всій команді.

Дивіться сюжет на каналі Фонду:

https://youtu.be/q8IMhvEAako