Найближчим часом вийде в світ новий і єдиний в своєму роді посібник по Тьюторству: «Тьютор в інклюзівній школі: супровід дитини з особливими розвитку».

Книга являє собою узагальнений і систематизований матеріал про роботу тьютора – педагога по супроводу дитини з особливостями розвитку у інклюзивній школі. Союз дорослого (тьютора) з його підопічним значно підвищує ефективність включення дитини з особливостями в життя сучасної школи. Завдяки співпраці з учителем, психологом та іншими спеціалістами тьютор може створити для дитини умови, в яких емоційний комфорт і концентрація на внутрішніх ресурсах учня підштовхнуть його до активного розвитку.

Автор книги, Інна Карпенкова, поділилася досвідом восьмирічної роботи тьютором і включила в посібник навіть приклади та відгуки батьків. Редактором посібника виступила голова Асоціації батьків дітей з аутизмом, мама школяра з аутизмом Євгенія Панічевська. Фонд «Дитина з майбутнім» допоміг книзі вийти в друк.

Посібник являє собою курс з шести лекцій. В кінці кожної лекції представлені питання для самоконтролю і перелік рекомендованої літератури. Після вивчення всіх лекцій і відповідей на питання для самоконтролю пропонується контрольна робота і «Робочий зошит».

Книга буде корисною педагогам-вихователям, фахівцям із супроводу дітей з особливими освітніми потребами, вчителям, батькам, студентам і викладачам ВНЗ і коледжів профільних спеціальностей (корекційна педагогіка, клінічна психологія та ін.)

Про презентацію книги, на якій ви зможете задати всі ваші запитання редактору видання Євгенії Панічевській, а також придбати новинку, ми повідомимо додатково.