Europe in action 2019

З 5 по 7 червня в Вільнюсі, Литва, відбудеться конференція Europe in action 2019, темою якої стане «Прийняття рішень – жити незалежно». Уже сьогодні доступна реєстрація на захід за посиланням https://europeinaction.org/register/

Чому ця тема?

Ухвалення власних рішень є основним правом людини, але все ще занадто далеко від реальності людей з обмеженими інтелектуальними можливостями. Як різні форми підтримки прийняття рішень, а також законодавство можуть кардинально вплинути на ситуацію? Які поліпшення вже відбулися? Ось деякі з питань, які обговорять на конференції.

Право на самостійне життя стане ще однією темою, тісно пов’язаною з прийняттям рішень. Учасники будуть говорити про прогрес, досягнутий Литвою та іншими країнами в забезпеченні цього права, і про те, що це означає для сімей, коли людина з обмеженими інтелектуальними можливостями готується до самостійного життя.

Що буде на конференції?

На цій конференції виступлять люди з досвідом з перших рук по темі: самі люди з обмеженими інтелектуальними можливостями і їх батьки. Також будуть виступи фахівців, що працюють в цій галузі або проводять дослідження. Захід стане майданчиком для обговорення, обміну думками та обміну досвідом щодо подолання певних бар’єрів і проблем. Завдяки різноманітності виступаючих, конференція стане доброю нагодою для відкриття нових перспектив, підвищення обізнаності про важливість цих тем і для потенційного співробітництва.

 

Europe in action – це щорічна конференція, на яку з’їжджаються понад 200 осіб з обмеженими інтелектуальними можливостями, їх сім’ї і фахівці. Вони обговорюють важливі для них питання і обмінюються досвідом та ідеями для просування інклюзії. Конференції організовані Inclusion Europe і національної партнерською організацією (член Inclusion Europe). Перша конференція Europe in action була організована в 2001 році.