Вперше організація, яка займається проблемами дітей з аутизмом в Україні, увійшла до складу Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України. Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» був рекомендований до участі в установчих зборах та представник Фонду пройшов відбір до складу Громадської ради.

Громадська рада при Міністерстві соцполітики забезпечує участь громадян в управлінні державними справами, допомагає врахувати громадську думку при формуванні та реалізації державної політики в різних сферах, в тому числі соціального захисту населення, надання соціальних послуг, з питань сім’ї та дітей.

«Проблема аутизму знаходиться на стику трьох міністерств: охорони здоров’я, освіти і науки, а також Міністерства соціальної політики. Ми сподіваємося, що робота в рамках громадської ради Мінсоцполітики допоможе підвищити якість життя дітей з розладами аутистичного спектру в Україні, – говорить директор Фонду «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко. – Одним із напрямків нашої діяльності є впровадження програми супроводу людей з розладами аутистичного спектру протягом усього життя, а завдяки участі в громадських радах профільних міністерств нам легше втілювати в життя корисні для людей з розладами аутистичного спектру ініціативи».

Представником Фонду в громадській раді буде керівник проектів Фонду Галина Лозова. Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» входить в експертно-консультаційну раду з питань аутизму при Міністерство освіти і науки України, в робочу групу з питань дошкільної освіти дітей з особливими потребами при МОН. Протягом 2013-2014 років був у складі мультидисциплінарних робочих груп з розробки медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги за темою «Аутизм». З липня 2012 року – активний член Громадської Ради при Міністерстві охорони здоров’я України.Фонжд