допомога дітям з аутизмом

23-25 червня в Сумах благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» 
провела тренінг «Фандрейзинг, підготовка проектних заявок та адвокація 
задля захисту прав тяжко хворих дітей», в якому взяла учать директор Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко.

Захід відвідали представники неурядових організацій і волонтерських, ініціативних груп з різних регіонів України. Серед головних спікерів – Олександр Вольф, голова правління БО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» та Л.Татарінова, головний фахівець ЦСССДМ Соломянського району Києва. Також під час тренінгу відбувалося скайп-спілкування з представниками польських хоспісів та видатним фандрайзером Яковом Рогалжиним.

Говорили про права тяжкохворих (невиліковно хворих) дітей та механізми їх захисту, створення мереж, альянсів та інших партнерств між неурядовими організаціями та іншими зацікавленими особами, залучення коштів (фандрейзинг) на проведення правозахисної діяльності тощо.

«В Україні багато дітей з тяжкими формами аутизму, які потребують допомоги вдома і захисту своїх прав. Ми активно будемо долучатися до партнерської роботи по цьому питанню і підтримувати відповідні ініціативи», – коментує подію Лариса Рибченко.