25 березня в Міністерстві освіти і науки України пройшла науково-практична конференція, в рамках якої Інна Сергієнко, Консул «Аутизм Європа», прочитала свій 20-й ювілейний семінар.
Напередодні Дня поширення інформації про аутизм, в Міністерстві освіти і науки України фахівці та громадські активісти говорили про успішну інклюзію для дітей з особливостями розвитку, та про те, як правильно включати дитину в інклюзію.
Серед учасників були представники МОН, фахівці з різних регіонів країни (психологи, соціальні педагоги, логопеди, вчителі), батьки дітей з аутизмом. У загальній кількості семінар прийшло послухати понад 200 учасників.
«Проблема в тому, що необхідне додаткове фінансування на асистента дитини, без якого повноцінна інклюзія не відбудеться, – каже Інна Сергієнко. – У такій ситуації все, що ми можемо зробити, це проводити семінари. За допомогою таких лекцій викладачі дізнаються про аутизм більше і зможуть використовувати це у своїй роботі. І не будуть говорити, що такі діти не здатні до навчання тільки через те, що вони не знають, як їх навчати».