Студії соціалізації дітей з аутизмом «Дитина з майбутнім» виповнився рік з початку діяльності. За час роботи на базі програми Національного музею Тараса Шевченка «Музей без бар’єрів: від теорії до практики» Студія стала не тільки місцем для розвитку та спілкування дітей, а й справжнім сімейним клубом для всієї родини особливих діток.

«Ми вже рік успішно працюємо над розвитком уяви, дрібної і великої моторики, комунікації, поліпшення просторової орієнтації, координації, спритності, – розповідає Альона Свердлова, керівник Студії. – На жаль, подібних можливостей у особливих дітей зараз дуже мало, тому батьки активно відгукуються на наші запрошення і приводять своїх дітей до нас, щоб в ігровій формі дати їм можливість розвиватися».

Такий же ювілей святкує і сам проект «Музей без бар’єрів». Він почав свою роботу разом зі Студією «Дитина з майбутнім» і за рік, за словами куратора соціальних проектів Національного музею Тараса Шевченка Олени Черненко, вже прийняв більше тисячі відвідувачів з інвалідністю.

 «Тут відбуваються важливі події та конференції з моніторингу прав людей з інвалідністю, проводяться спеціалізовані екскурсії та театралізовані постановки, свята і виставки, на яких представлено все розмаїття творчих і активних людей з інвалідністю. Реалізується серія розвиваючих програм для дітей », – розповідає пані Черненко.

У наступному році програма «Музей без бар’єрів» планує розширювати тематику тренінгів та семінарів, виставок і конференцій. Плануються також благодійні вистави – балети для особливих дітей, а в програму Студії соціалізації від фонду «Дитина з майбутнім» додадуться спеціалізовані заняття з хореографії та етнографічні пізнавально-прикладні заняття.

Фонд «Дитина з майбутнім» дякує Національному музею Тараса Шевченка за плідну співпрацю!