7 листопада в Івано-Франківську відбувся 15-й семінар Консула провідної європейської асоціації «Аутизм Європа» Інни Сергієнко під назвою «Проблеми та досягнення у сфері аутизму в світі і Україні» в рамках регіонального туру по країні.

Послухати Консула зібралося півтори сотні осіб, серед яких і фахівці, і батьки.

Спілкуючись з аудиторією, Інна Сергієнко ділилася досвідом про те, як інтегрувати дитину з аутизмом, вибрати для неї правильну активність, підібрати корисні заняття, підходи, перетворити ігри, творчість та спілкування на терапію.

«Ми запросили Консула в Івано-Франківськ для того, щоб допомогти нашим спеціалістам краще володіти питаннями, що пов’язані з аутизмом, – відзначила Оксана Волошин, завідувач відділу інклюзивного та інтегрованого навчання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. – Нам хочеться розкрити сутнісний зміст проблеми аутизму, систематизувати знання з методики корекційної роботи з дітьми з розладами аутичного спектру у дошкільній, масовій та спеціальній освіті, опанувати інноваційні форми та методи діагностики і корекційної роботи з дітьми з розладами спектра аутизму та багато іншого».

Інна Сергієнко передала не тільки досвід всеукраїнського фонду допомоги дітям з синдром аутизму в лобіюванні проблеми аутизму на державному рівні, а й розказала про ті напрацювання, які їй як Консулу доступні в організації «Аутизм Європа».

«У світі сьогодні проводять багато нових досліджень проблеми, які змінюють підхід до реабілітації людей з аутизмом. Щоб допомагати нашим дітям з найбільшою ефективністю, дуже важливо стежити за результатами цих досліджень і по можливості застосовувати нові підходи у нас в Україні в роботі з кожною дитиною, – каже Консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко. – Ми не можемо собі дозволити поки вкладати кошти в дослідження, зате можемо користуватися результатами наших колег у світі».

Семінар з аутизму в Івано-Франківську – п’ятнадцятий в регіональному турі Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко, яка отримала міжнародну нагороду від INAP +2014 (Naturally Autistic People Awards) в номінації Community Mentor (Наставник співтовариства).