2 квітня, в День інформування про аутизм, вперше адміністрація міста Києва приєдналася до всесвітньої акції «Засвіти синім!» І разом з консулом «Аутизм-Європа» Інною Сергієнко та мамою хлопчика з аутизмом Наталією Сагановськи провела брифінг для преси, присвячений проблемі аутизму в Україні .

На знак толерантності до людей з аутизмом депутати Київради одягли «блакитні пазли» – символ аутизму. Волонтери нашого Фонду також роздали депутатам флаєра з інформацією про перші ознаки аутизму та діагностику. А консул «Аутизм-Європа» Інна Сергієнко вручила меру Києва Віталію Кличку подарунок – картину з тіста, зроблену дітьми з аутизмом Миколаєва.

При вході до сесійної зали Київради була встановлена ​​благодійна фотовиставка «Дитина з майбутнiм», яка дозволила депутатам на власні очі побачити історії маленьких дітей з аутизмом.

«Вперше Київрада відкрила свої двері і серця для дітей з аутизмом. Для нас це маленька перемога, яка обіцяє стати великим досягненням. Аутизм і досі для багатьох – незрозуміле захворювання. Дітей з таким діагнозом бояться, не пускають в школи і дитсадки. Тому публічна підтримка київської влади в особі мера Києва Віталія Кличка, і депутатів Київради, дуже важлива для кожної дитини і кожної сім’ї, за що їм низький уклін! », – зазначила Консул «Аутизм-Європа», засновник Фонду «Дитина з майбутнiм» Інна Сергієнко.