13 березня в Кіровограді відбувся дванадцятий семінар Консула «Аутизм Європа» Инни Сергієнко в рамках регіонального Туру, що розпочався містами України восени 2013 року.  Семінар «Проблеми та досягнення в сфері аутизму в світі і Україні» пані Інна читала на запрошення Центру соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради.

Консул «Аутизм Європа» Інна Сергієнко звернула увагу на проблему адаптації дітей з аутизмом до реалій навколишнього світу – як інтегрувати таку дитину, вибрати для неї правильну активність, підібрати корисні заняття, підходи, перетворити ігри, творчість та спілкування на терапію. Говорили також про актуальні питання сфери – від ранньої діагностики розладу до залучення особливих дітей до навчального процесу.

«Дитину з аутизмом потрібно лікувати не медикаментами, а саме соціальним розвитком – інтеграцією такої особистості в суспільство, спілкуванням з іншими дітьми, – говорить директор Комунального закладу «Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради» Анна Заботкіна. – Але існує й інша проблема – спеціалісти іноді не знають, як працювати з такими дітьми, як реагувати на деякі ситуації, не вміють оцінити ступінь розладу і тому ми дуже спраглі до прикладної інформації для наших спеціалістів».

Нагадаємо, що будь-яка організація України, яка працює з дітьми з аутизмом, може надіслати заявку з запрошенням Консула до свого міста на info@cwf.com.ua