26 лютого в с. Гора (Бориспільський район) відбувся семінар «Проблеми та досягнення у сфері аутизму в світі і Україні» в рамках регіонального туру Консула провідної європейської асоціації «Аутизм Європа» Інни Сергієнко. Приймаючою стороною виступив відділ освіти Бориспільської райдержадміністрації на базі Горської ЗОШ І-ІІІ ступеня Бориспільського району.

Семінар зібралося послухати чверть сотні психологів. Найбільше людей цікавили практичні моменти і питання діагностики.
«Завдяки цьому семінару наші психологи отримали додаткову і корисну інформацію про особливі дітях. Тепер вони зможуть використовувати ці знання у своїй роботі, а також звертати увагу батьків на ознаки цього розладу», – зазначила завідуюча ПМПК Інна Дідик.

«Аудиторія була дуже гарною. Було видно, що людям цікаво. Але й також було зрозуміло, що не всі з них поки навіть для себе розуміють, що таке аутизм. Я вважаю, що це дуже добре, що такі курси проводяться. Як я зрозуміла, подібні лекції підвищення кваліфікації Бориспільська райдержадміністрація проводить регулярно. І це великий плюс. Моїми слухачами були ті психологи, які працюють з дітьми та на приватній основі, і в школах, і в садах. Чим більше у них буде знань про дії в конкретних ситуаціях, тим більше вони будуть розуміти, як звертати увагу батьків на ймовірні ознаки розладу. Людей дуже хвилювала проблема діагностики, тому що вони, на жаль, не знають, куди направляти особливих ​дітей і хто їм повинен ставити діагноз. Я б умовно поділила аудиторію на дві групи. Перша – це ті, хто бачив дітей з аутизмом і працював з ними. Друга група – люди, для яких ця інформація була поки загальноосвітньої, але, тим не менш, вони підійшли до мене і розповіли про свої підозри щодо деяких дітей, з якими вони зіткнулися », – ділиться враженнями Інна Сергієнко.