16 історій дітей аутизмом на величезних пазлах представили киянам та гостям столиці громадські діячі. Благодійну street-art фотовиставку «Дитина з майбутнім» ініціювала мама хлопчика з аутизмом, професійний дитячий фотограф Оленка Федотова.

«Після постановки діагнозу синові я продала камеру і розійшлася на деякий час з улюбленою роботою. Вперше після тривалої перерви я взяла в руки камеру, щоб взяти участь в реалізації виставки», – розповідає Оленка Федотова, мама 3-хлетнего Віті. «У дітей з аутизмом особлива душа, особливі відносини з миром, особлива любов і щирість. Але вони такі ж яскраві, хвилюючі і захоплюючі, як і у звичайних дітей. Головне – зловити ці моменти і показати всьому світу! Адже вони, перш за все, ДІТИ! »

Ідею Оленки підтримали 7 відомих фотографів України – Даша Павлова, Юлія Дем’яненко, Анна Бурлакова, Даша Гребенчук, Наталя Прокопчук, Марина Шинкарчук та Анна Гордійчук. Разом з Оленкою вони створили 16 унікальних історій особливих дітей з надією знайти благодійну допомогу, щоб діти могли навчатися.

  «Сьогодні в Україні непростий час, але ми вирішили підтримати ідею Оленки, знайшли партнерів і зробили такий позитивний проект. Ми впевнені, що незважаючи ні на що потрібно розвиватися, радіти світлим моментам нашого життя, допомагати дітям “, – ділиться Лариса Рибченко, директор Фонду” Дитина з майбутнім “, який організував виставку.” Ми сподіваємося, що у кожної сім’ї, яка бере участь в нашому проекті, з’явиться допомога від небайдужих людей. Допомога, яка дозволить родинам не втратити дорогоцінний час і реабілітувати дитину. Адже ефективно реабілітувати особливого малюка можна лише до 7 років. А це щоденні заняття з мінімум 5 різними педагогами! Все це на плечах батьків».
Будь-хто, хто захоче допомогти малюкам з аутизмом, можуть отримати в Фонді “Дитина з майбутнім” контакти батьків.