Закінчився перший Курс для батьків «Методика навчання батьків аутичних дітей навичкам ефективного спілкування та розвиваючої гри». Курс складався з двох модулів в 10 і 5 занять раз на тиждень по дві години.

Розповідає тренер Курсу Ірина Калиниченко: «Ми продовжили заняття ще на п’ять разів. Слід зазначити, що сформувалася дуже хороша батьківська група. Всі завжди брали активну участь в роботі. Батьки вже навчилися спостерігати за поведінкою дитини і робити правильні висновки. І дуже у багатьох відбуваються хороші зміни. Кожне заняття у нас було розбите на кілька блоків. Спочатку ми обговорювали домашнє завдання, потім – лекційна частина, а в кінці батьки відпрацьовували практичні навички. Такий підхід дозволив учасникам Курсів навчитися правильно поводитися з дитиною і привертати його увагу, давати інструкції, розширювати репертуар ігор тощо».

«Все, що відбувалося в групі – нове для мене і дуже цікаво. Практичні заняття – це найскладніше … Але Курс, безумовно, необхідний», – ділиться Леся, слухачка Курсу.

Нагадуємо, що задачами курсу були:

1. Допомогти кожному батькові-учаснику оптимізувати спілкування з дитиною, щоб воно максимально сприяло не тільки корекції відхилень у психічному розвитку дитини, але і його особистісному розвитку.

2. Розвиток у батьків сензитивности до своєї дитини, довіри до нього, в т.ч. здатність послабити свій контроль над дитиною, визнаючи його здатність до самоконтролю, розділенню відповідальності та емпатичних реагування.

3. Розвиток у батьків здатності відслідковувати і змінювати звичні патерни спілкування з дитиною, орієнтуючись на його стан.

4. Опанування конкретними навичками ефективної, розвиваючої взаємодії з дитиною.

5.Підвищення впевненості батьків у своїй компетентності, зниження рівня

тривожності і напруженості в спілкуванні з дитиною.

Курс проводила Ірина Калиниченко, фахівець володіє методикою АВА, системою альтернативної комунікації, методиками оцінки та корекції поведінки, а також багатьма іншими прикладними методологіями, які дозволяють комплексно підійти до роботи в кожному індивідуальному випадку.

Восени батьки, які пройшли перший Курс зможуть пройти другий, який буде наступною сходинкою на шляху навчання ефективному спілкуванню і грі з їх малюками.

Також ті батьки, які не мали можливості пройти перший Курс, зможуть це зробити вже у вересні.

Слідкуйте за нашими анонсами!