14 грудня засновник фонду «Дитина з майбутнім», консул провідної європейської асоціації «Аутизм Європа» Інна Сергієнко відвідала Луцьк з семінаром «Діти з аутизмом в інклюзивному просторі». Це другий семінар у Луцьку з новою програмою, яка присвячена саме інклюзії.

Послухати Інну Сергієнко зібралися педагоги та лікарі, але основну частину аудиторії все ж таки склали спеціалісти освітньої галузі. Загалом семінар прослухало 150 учасників. «Я обрала саме тему інклюзії для нового сезону регіонального туру тому, що зараз з’явився величезний попит на інформацію цієї тематики. Так, якщо раніше ми лобіювали інклюзію, всім розповідаючи про її важливість, то тепер спеціалісти та директори шкіл просять нас навчити їх працювати з особливими дітьми на інклюзивних засадах, оскільки до інклюзії їх вже зобов’язує законодавство», — роз’яснює Інна Сергієнко. 

Семінар з аутизму в Луцьку пройшов в рамках регіонального туру Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко, лауреата премії INAP 2014 (Naturally Autistic People Awards) в номінації Community Mentor (Наставник співтовариства). Інна входить в 20ку найвпливовіших жінок України по версії журналу Woman (2017) — 11 місце.  

Більше інформації про регіональні тури та можливість запросити до свого міста тут https://cwf.com.ua/uk/project/seminary-konsula-autizm-evropa