VІІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест цього року відбудеться онлайн — з 29 травня по 7 червня на офіційному сайті фестивалю. Фільми програми можна буде подивитись безкоштовно, попередньо зареєструвавшись на сайті. Місія фестивалю — розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів.

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно — Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр. Програму фестивалю можна знайти тут.

Фільм, який стане переможцем цьогорічного Чілдрен Кінофесту, обере аудиторія — після перегляду стрічок конкурсної програми глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

Четвертий конкурс дитячих фільмів, оголошений восени 2019 року, зібрав понад 220 заявок з усієї України. З них відібрано по 5 фіналістів у двох категоріях — від 7 до 10 років і від 11 до 14. Лідерами за кількістю заявок стали Київська, Харківська, Дніпропетровська та Львівська області.

Почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Запрошуємо вас до перегляду!