Хороші новини від партнерів в Autism-Europe

Друзі! 2 квітня – дві хороші новини від наших партнерів в Autism-Europe!

Перша.

Сьогодні Всесвітній день обізнаності про аутизм і Autism-Europe починає дворічну кампанію з підвищення обізнаності «Я можу вчитися, я можу працювати», щоб інформувати та підвищувати поінформованість про те, як забезпечити доступ до освіти і зайнятості для людей, що страждають на аутизм.

Кампанія «Я можу вчитися, я можу працювати» будується навколо двох ключових тем, які є центральними для соціальної інтеграції аутичних людей на різних етапах їх життя: доступ до освіти та зайнятість.

Однією з цілей є сприяння доступу до якісної інклюзивної освіти (в тому числі університетського та професійного навчання) для людей з аутизмом і подолання бар’єрів, з якими вони стикаються в Європі. Інша мета полягає в підтримці позитивних ініціатив, пов’язаних з працевлаштуванням таких людей, і заклику до застосування антидискримінаційного законодавства ЄС в сфері зайнятості. Справді, за оцінками, по всьому Європейському Союзу менше 10% людей з аутичним спектром працюють, в основному, на низькооплачуваних роботах або в захищених місцях. Заходи щодо підвищення обізнаності та пропагандистські заходи будуть проводитися на рівні ЄС та на національному рівні під прапором кампанії.

Кампанія проводиться в важливий для всіх нас момент, так як ЄС в даний час обговорює майбутню Стратегію ЄС по інвалідності на 2020-2030 роки, за яку виступає АЕ. У майбутні роки також буде реалізована Європейська опора соціальних прав, в якій говориться, що «кожна людина має право на якісну та інклюзивну освіту, професійну підготовку і навчання протягом усього життя, щоб підтримувати і набувати навичок, що дозволяють їм повною мірою брати участь в житті суспільства та успішно управляти переходами на ринку праці». Тому це ключова можливість, щоб наш голос був почутий.

Як ви можете підтримати кампанію?

Знайдіть інструмент, який представляє один з ваших навичок;

Зробіть відео/GIF про себе, тримаючи інструмент (і, можливо, використовуючи його);

АБО сфотографуйте себе, тримаючи інструмент (і, можливо, використовуючи його);

Поділіться ним в соціальних мережах, використовуючи хештег #AutismDay2020.

* В якості альтернативи ви можете просто сфотографувати себе з візуальним зображенням кампанії.

Друга

Також ми раді повідомити, що в конкурсі AE «Я можу працювати» перемагає бельгійська ініціатива «Сузір’я Солідарності».

«Сузір’я Солідарності» – це проект з працевлаштування, який отримав найбільшу кількість голосів. Проект спрямований на створення мультиопераційної інтернет-платформи, яка дозволить здійснювати обміни та співробітництво між усіма учасниками, залученими в професійну інтеграцію людей з аутизмом. Ця платформа буде в повній мірі використовувати методи штучного інтелекту. Майже 3 роки досліджень в області дій дозволили провести структурований і широкий огляд чудових здібностей (когнітивних, психо-поведінкових і соціальних навичок)людей з аутизмом. Беручи до уваги ці схильності, а також їх обмеження, платформа запропонує індивідуальні пропозиції роботи, які можуть відповідати конкретним профілям таких людей. Мета також полягає в тому, щоб приватні і державні працедавці знали про цей «пул» специфічних навичок.

Джерело – https://www.autismeurope.org/blog/2020/04/02/i-can-learn-i-can-work-join-ae-campaign-2020-2021-on-employment-and-education/

https://www.facebook.com/Childwithfuture/photos/a.270595602950740/3280710715272532/?type=1&theater