Спортивний проект для дітей з особливостями у розвитку Kids Autism Games відкриває набір з осені 2019. За 2,5 роки успішної роботи в рамках Проекту тренувалися понад 150 дітей з аутизмом та іншими особливостями. Кожні вихідні три групи займаються спортом дружною спортивною сім’єю і беруть участь практично у всіх забігах міста Києва. Багато дітей виросли, деякі поміняли свої плани і підсилюють академічну підготовку, тому в групах звільняються місця для нових чемпіонів.

Спортивний проект Kids Autism Games – це спільна ініціатива Фонду «Дитина з майбутнім», благодійної організації «SPORT for PEACE» і Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський». Він допомагає дітям з аутизмом та іншими особливостями розвиватися фізично і соціалізуватися через спорт. Проект розпочав свою діяльність на початку лютого 2017 року. За цей час діти щотижня тренувалися під керівництвом професійних тренерів «SPORT for PEACE» в Зеленому серці НСК «Олімпійський». Тренування були розроблені спеціально, щоб через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей і прищепити їм любов до занять спортом. Більшість дітей тренується разом з батьками.

Діти та їхні сім’ї так здружилися і стали однією командою, що крім спортивних тренувань спільно відвідують концерти, катаються на роликах та байдарках, їздять на екскурсії, готують та їдять  нові страви на організованих спеціально для них кулінарних майстер-класах. Окремо варто відзначити марафони міста Києва, де вже всі організатори знають команду дітей-аутистів, які завжди беруть в них участь. Спочатку діти бігали на мінімальні дистанції і сильно хвилювалися, а потім дистанція збільшувалася і сьогодні будь-яка дитяча дистанція в рамках марафону – по плечу команді дітей з аутизмом проекту Kids Autism Games.

Вже з початку вересня організатори доукомплектовують 3 групи, які будуть займатися в суботу або неділю в першій половині дня (точний розклад буде опубліковано в серпні). Місце проведення занять – НСК «Олімпійський». Тривалість одного тренування – 45 хвилин. Як проходять самі тренування можна подивитися на сторінці Фейсбук проекту https://www.facebook.com/kids.autism.games/

Запрошуємо дітей від 3 до 12 років з аутизмом та іншими особливостями ментального розвитку. Є обмеження по прийому нових учасників, пов’язані з діагнозом, тому при записі будуть проводитися консультації в індивідуальному порядку з кожним бажаючим.

Просимо всіх бажаючих реєструватися за посиланням

З усіх питань звертайтесь будь ласка до керівника проекту Олени Свердлової (050)444-98-51