Набула чинності постанова Кабміну України № 129 від 27 лютого 2019 року, яка регулює низку питань щодо використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2019 році.

Зокрема документ передбачає перерозподіл деяких видатків – в додатках зазначені конкретні суми, які в 2019 році будуть виділені для використання місцевими бюджетами. Також прописаний порядок, який визначає механізм використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті МОН за програмою 2201170 «Здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів, забезпечення діяльності експертних рад з питань проведення експертизи дисертацій» на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Головним розпорядником бюджетних коштів є МОН, розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальними виконавцями бюджетної програми – державні наукові установи «Інститут модернізації змісту освіти», «Інститут освітньої аналітики».

Детальніше з текстом документу можна ознайомитися за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/129-2019-%D0%BF?fbclid=IwAR30svFp2XFCTdMjMdwpGNq9kFGvb-RXeYeV6h5b6yZ2159RfZaaQnH1muU