У зв’язку з освітньою реформою і введенням в Україні поняття інклюзивної освіти, ми отримуємо безліч звернень і питань про організацію спільного навчального процесу звичайних дітей і дітей з особливостями. Маючи 7-річний досвід роботи з особливими дітьми в рамках дошкільної підготовки, фонд «Дитина з майбутнім» розпочала серію тренінгів «Дитина з аутизмом в школі» для вчителів звичайних шкіл.
Програма тренінгу включає наступні секції:

– Що таке аутизм?
– Як працювати з дитиною з аутизмом в класі?
– Як відрізнити поведінку дитини з аутизмом від звичайної пустощі?
– Що таке сенсорна кімната і навіщо вона потрібна?
Тренінг корисний для педагогів і колективів загальноосвітніх шкіл, а також для батьків особливих учнів. Пілотний тренінг для колективу київської школи №57 восени цього року провела Інна Сергієнко, мама хлопчика з аутизмом, засновник нашого фонду і консул «Аутизм-Європа».
21 грудня для колективу київської школи №203 тренінг провела Ірина Сергієнко, директор з розвитку фонду «Дитина з майбутнім». На запрошення Андрія Мельника, директора школи, на тренінгу також були присутні батьки особливих учнів, – адже і батьки є невід’ємною частиною шкільного життя. У школі №203 по інклюзивної програмі вчиться одна дитина, але також є кілька діток яким не поставлений точний діагноз.
Ірина Сергієнко поділилася враженнями від проведення: «Тренінг пройшов відмінно, без перерви, хоча ми пропонуємо розбити його на дві частини тривалістю по 1,5 години. Було задано безліч запитань, розбирали окремі випадки – як можна застосувати отриману на тренінгу інформацію в життєвих ситуаціях. Було приємно отримати подяки від учасників по завершенню і запрошення провести тренінг знову в кінці січня, на цей раз із залученням вчителів з сусідніх шкіл ».

Заявки на тренінг приймаються в довільній формі на адресу info@cwf.com. Прохання вказувати в листі потенційна кількість учасників і контактна особа для обговорення організаційних питань. Вартість проведення тренінгу – 3000 грн.
З усіх питань щодо тренінгу можна звертатися до директора з розвитку фонду «Дитина з майбутнім» Ірині Сергієнко по телефону (050) 310-25-85