18 грудня в Луцьку пройшов 16-й семінар Консула «Аутизм Європа» Інни Сергієнко «Проблеми та досягнення у сфері аутизму в світі та Україні» в рамках регіонального туру по країні. Візит відбувся на запрошення Волинської обласної організації «Янголята».

Приємно відзначити, що послухати семінар Консула зібралося понад 150 слухачів, які активно ставили питання і вели дискусію з пані Сергієнко.

Завдяки зустрічі з Консулом, на Волині отримали багато інформації про проблему аутизму, нові рішення і методики в роботі з особливими дітьми, засновані на українському та міжнародному досвіді.

«У зв’язку зі стрімким збільшенням дітей з РАС у Волинській області, зокрема в Луцьку, і в цілому світі, ми б хотіли привернути увагу суспільства та керівництва Волині до теми аутизму. Ми плануємо активно працювати над підвищенням рівня обізнаності про сучасні тенденції в Україні та світі щодо вирішення проблем, наскільки це можливо, дітей і дорослих з РАС на Волині, – прокоментувала Юлія Поліщук, голова Волинської обласної громадської організації «Янголята». – Дуже приємно, що в Луцьку зібралося дуже багато фахівців, які реально працюють з дітьми з аутизмом, – зазначила Консул. – Це свідчить про те, що у них дійсно існує нагальна потреба в новій інформації, у навчанні, у вивченні нових методів. Вони цікавляться літературою і всіма можливими ресурсами, де можна знайти щось корисне. З такою аудиторією дуже приємно працювати».

Дуже важливим, за словами пані Сергієнко, було те, що на семінарі були присутні медики – педіатри та психіатри.

«Ми завжди запрошуємо лікарів, але вони ніколи не приходять на наші семінари, – зазначає Консул. – У Луцьку мені дуже сподобався виступ головного обласного психіатра – фахівця, який дуже добре знається на проблемі аутизму, говорить актуальні речі і справді займається проблемою».

Відзначимо, що Волинська дирекція національної телерадіокомпанії України запросила Консула та директора Фонду «Дитина з майбутнім» на програму «Тема дня», де мова йшла про ситуацію з аутизмом в країні загалом та регіоні.

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» дякує Волинській обласній організації «Янголята» за теплий прийом і приємні враження від візиту.