Фонд допомоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім» розпочинає практику тренінгів для вчителів звичайних шкіл «Аутична дитина в школі». В рамках реформи системи освіти в Україні вводиться поняття інклюзивного навчання, коли діти з особливостями навчаються у звичайних школах разом зі всіма дітьми. Це світова практика і Україна сьогодні стає її частиною. Але у більшості шкіл навчання дітей з особливостями визиває багато питань, адже в них ніколи не було такого досвіду. Фонд отримує багато звернень зі шкіл з питаннями, тому ми розробили тренінг для вчителів, в рамках якого відповідаємо на більшість базових питань пов’язаних з навчанням аутичних дітлахів, їх поведінкою, спілкування з однолітками.  

Програма тренінгу включає наступні секції:

— Що таке аутизм?

— Як працювати з аутичною дитиною в класі?

— Як відрізнити поведінку дитини з аутизмом від звичайних шалостей?

— Що таке сенсорна кімната і навіщо вона потрібна? (за бажанням)

Тривалість тренінгу 3 години, можливе проведення двох секцій по 1,5 години кожна. Кількість учасників бажана до 30 людей. Тренінг читають Інна Сергієнко, засновник фонду допомоги дітям з аутизмом «Дитина з майбутнім», консул «Аутизм Європа», мама хлопчика з аутизмом та Ірина Сергієнко, директор з розвитку фонду «Дитина з майбутнім». Інна та Ірина  мають унікальний досвід — з одного боку вже майже 8 років займаються проблемою аутизму в Україні та вивчають світовий досвід, а з іншого виховують хлопчика з аутизмом у власній сім’ї.

Перший пілотний тренінг відбувся в спеціалізованій школі №57 з поглибленим вивченням англійської мови (м.Київ). 21 грудня в київській школі №203 відбудеться другий тренінг.  

Вартість тренінгу 3000 грн. Заявки приймаються на адресу info@cwf.com.ua Заявки приймаються від школи у довільній формі з вказівкою потенційної кількості учасників та контактної особи для обговорення організаційних питань.  Зі всіх питань щодо тренінгу ви можете звертатись до директора з розвитку фонду «Дитина з майбутнім»  Ірини Сергієнко за телефоном (050) 310-25-85.