В неділю, в рамках проекту `Handmade charity`, який реалізується єврейською платформою Juice, діти з аутизмом, що беруть участь в проекті Kids Autism Games, отримали можливість зібратися не на спортивному стадіоні, а в грузинському ресторані. Juice та партнер проекту ресторан «Хінкальня» подарували особливим дітям, якими опікується благодійний фонд “Дитина з майбутнім” та Благодійний фонд «Спорт заради миру», можливість проявити себе та розкрити свій потенціал в кулінарному мистецтві. Для дітей з аутизмом нові блюда в їхньому меню — це як правило велика проблема і стрес. Тому коли дитина вчиться готувати сама, відчуває тісто на дотик, формує його, сама кладе начинку, вона готова буде спробувати те, що сама готувала. Крім того готування в ресторані відкриває для сімей з дітьми з аутизмом доступ до походу в заклад громадського харчування.

В рамках події під керівництвом досвідчених кухарів 10 дітей з аутизмом під наглядом батьків та за участі журналістів ліпили, спілкувалися, посміхалися та смакували хачапурі “по-аджарськи”, після чого мали можливість презентувати та пригостити своєю стравою кожного.

Платформа Juice – ініціатива, яка об’єднує молодих людей навколо добрих справ, розвиває благодійність, та відроджує культурні цінності єврейської громади, серед яких – допомога іншим. `Handmade charity` є одним із дитячих проектів, що реалізується ініціативою.

Kids Autism Games – спортивний дитячий проект для дітей з аутизмом, але його учасники не тільки обожнюють спорт та бігають марафони на рівні з іншими, але й цікавляться кухнею. Його організатори вирішили скористатися періодом літніх канікул та дати змогу діткам відпочити, взявши участь у проекті `Handmade Charity`. Саме тому зустріч команди Kids Autism Games відбулася в ресторані, де діти з аутизмом вчилися готувати і спілкуватися між собою.

«Для особливих дітей дуже важливі як спортивні заняття, так і фактор соціалізації. Вони повинні вчитися бути командою, діяти згуртовано, розуміти такі на перший погляд прості речі як терпіння, витримка, толерантність, , системність, порядок», — розповідає Інна Сергієнко, мама одного із учасників майстер-класу та засновник фонду «Дитина з майбутнім».

Майстер-клас дав можливість краще налагодити спілкування між учасниками проекту, соціалізувати та згрупувати їх, підтримати командний дух, розвинути їхні комунікаційні навички та дрібну моторику.

«Такі заходи є дуже важливими для соціалізації та всебічного розвитку дітей з аутизмом. Відомо, що саме серед дітей, які мають розлади аутичного спектру є дуже талановиті особистості і нашою ціллю є надати їм можливість спробувати себе у різних напрямках, чи то мистецтво, чи то кулінарія, чи то спорт, щоб дати їм можливість знайти себе та розкрити свій потенціал», — зазначила Наталя Мартіашвілі, директор Благодійної організації «SPORT for PEACE».

«Ми щасливі, що маємо нагоду реалізовувати цікаві, повні вражень, заходи для дітей та залучати соціально-відповідальних рестораторів, та інший бізнес до таких проектів. Небайдужість завжди наснажує.», — поділилась враженнями координатор проекту `Handmade Charity` Анна Гутман.