Запрошуємо Вас взяти участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції«Роль батьків у запровадженні інклюзивної форми навчання дітей з особливими освітніми потребами»

Захід відбудеться 15 листопада 2013 за адресою: м. Київ, вул. Тургенєвська 8/14 (актова зала Гуманітарного корпусу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова).

Початок конференції о 10-00 (реєстрація – 9-30).

У програмі конференції:

  • пленарне засідання (10-00 – 13-00),
  • круглі столи за напрямами проблемних питань (14-00 – 17-00).

Мета конференції: обговорення проблем розвитку освітньої компетентності батьків, що виховують дітей з порушеннями психофізичного розвитку, та відповідної спеціалізації фахівців, що працюють у сфері інклюзивної освіти.

Питання до обговорення:

1. Парапрофесійна діяльність батьків у вихованні дітей з порушеннями психофізичного розвитку.

2. Проблеми отримання спеціальних знань та підвищення компетенції батьків і фахівців у сфері навчання та виховання дітей та молоді з інвалідністю, зміст та форми їх самоосвіти та перекваліфікації.

3. Потреби батьків та педагогів в інформаційно-методичному забезпеченні ефективного супроводу інклюзивної форми навчання дітей та молоді з інвалідністю в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах.

4. Форми, методи та практичний досвід ефективного співробітництва фахівців та батьків у процесі навчанні та виховання дітей з порушеннями психофізичного розвитку 5. Роль батьківських громадських організації в ефективному запровадженні інклюзивної форми навчання дітей з особливими освітніми потребами.

6. Проблеми науково-педагогічного та соціального обґрунтування сучасних форм та методів запровадження інклюзивної форми навчання дітей з особливими освітніми потребами.

У конференції пропонується взяти участь батькам дітей з особливими освітніми потребами, представникам громадських організацій осіб з інвалідністю, вчителям інклюзивних класів та їх асистентам, вихователям, корекційним педагогам, фахівцям ПМПК, психологам, реабілітологам, соціальним педагогам, методистам, адміністраторам системи освіти.

Контактна особа з питань організації заходу:

Євгенія Арабаджи – (044) 4993665, 4993664, (093) 2177612, (063) 6854344.