Директор Фонду допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко взяла участь в Стратегічній сесії з інклюзивної освіти, що відбулася 18 квітня в Києві.

Метою заходу було напрацювання проекту стратегічного плану розвитку інклюзивної освіти, який має стати платформою для внутрішньої консолідації зусиль і підтримки з боку зацікавлених сторін в Україні, так і зовнішньої – міжнародна допомога з розвитку освітньої сфери. Час минає дуже швидко. Саме для цих дітей розробляємо концепцію нової школи.

Експерти спочатку обговорили реальний стан справ – як відбувається впровадження інклюзії зараз та які рішення вже прийняті, як вони реалізуються на практиці. На цьому зробила акцент також Марина Порошенко, голова ради Благодійного фонду Петра Порошенка, та розповіла про те, що вже зроблено в законодавчому полі для впровадження інклюзивної освіти.

Далі фахівці склали дерево питань, які вимагають вирішення. В найближчій перспективі – до 1 вересня запустити інклюзію за новими підходами.  В середньо терміновій перспективі обговорили те, що має бути реалізовано до 1 вересня 2019 року, а в довготерміновій – в перспективі 3-5 років.